Gilleleje Taekwon-Do Klub

Hvad er forskellen?

Taekwon-Do er en moderne kampidræt. Vi skal ikke længere tilbage end tiden omkring 2. verdenskrig, førend der ikke fandtes noget som kunne kaldes Taekwon-Do.

General Choi Hong Hi ville udbrede sin kampsport og i 1966 var de første lande klar til at grundlægge en internationalt forbund: International Taekwon-Do Federation. Dette forbund havde Choi Hong Hi selv som præsident indtil hans død i 2002. Forbundet udbreder Taekwon-Do ITF stilen, som den blev udviklet af Choi Hong Hi. Stormestre og instruktører udvikler fortsat på teknikkerne og optimerer systemet.

I 1973 oprettedes så et andet internationalt forbund dagens lys: World Taekwon-Do Federation. Systemet udbreder Taekwon-Do WTF stilen, der er kendetegnet ved at være baseret på en blanding af flere koreanske systemer. Idag er denne stilart bedre kendt som olympisk Taekwon-Do.

De to systemer har grundlæggende forskelle. Dels i udførelsen af teknikker, terminologi og fokus. WTF stilen er primært kampbaseret og anvender primært benteknikker.
ITF stilen er teknikbaseret og anvender i sin kamptræning lige dele hænder og fødder.

Det kan anbefales at undersøge forskellene via Youtube. Her kan du ved at søge på henholdsvis WTF Taekwondo eller ITF Taekwon-Do se forskellige klip fra træninger, turneringer og opvisninger.

¤ Gilleleje Taekwon-Do Klub ¤ Idrætsvej 4, 3250 Gilleleje ¤

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk